Onze storingsdiagnose

Heeft u problemen met uw auto en/of er branden storing lampjes op uw dashboard?

Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden. Om deze elektronica te regelen hebben de auto’s van de laatste jaren dan ook een computer aan boord, genaamd ECU (Electronic Control Unit). Deze ECU ontvangt elektrische signalen van sensoren, waarna deze input door de ECU verwerkt word. Deze verstuurd vervolgens nieuwe elektrische signalen door naar bedienbare componenten ook wel actuatoren genoemd. Wanneer er zich problemen voordoen is het vrijwel niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema’s op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van de tijd winst om de ECU uit te lezen (diagnoseapparatuur) dit kan zijn voor een storing in het motor management maar ook bij storingen in de overige onderdelen van de auto zoals storingen in ABS Airco en zelfs als bv het lampje van de autogordel blijft branden.

Doordat auto’s steeds meer voorzien worden van elektronica wordt de kans op mankementen groter. Wanneer zich een storing in uw auto voordoet verschijnen er normaal gesproken controlelampjes op het dashboard die dit aangeven. In sommige gevallen worden storingen echter niet kenbaar gemaakt door controlelampjes en zult u het enkel merken aan de (verslechterde) rijprestaties van uw auto.

In beide gevallen is het raadzaam om direct naar de garage te gaan zo wordt ook in het instructieboekje beschreven.
Om een juiste diagnose te kunnen stellen moet de auto aangesloten worden op moderne diagnoseapparatuur die de storing of fout uit het geheugen kan uitlezen. Als de storing(en) uitgelezen zijn zullen deze ook verholpen moeten worden. Omdat wij beschikken over de modernste uitleesapparatuur kunnen wij in principe 99% van alle storingen verhelpen. Omdat dit nogal wat kennis vereist zijn wij als bedrijf altijd bezig om bij te blijven in de vorm van het volgen van cursussen en opleidingen. Onze monteurs zijn hier dan ook voor opgeleid. Naast het investeren in scholing en cursussen, investeren wij ook veel in nieuwe en merk specifieke apparatuur.

In het algemeen geldt :

 • GROEN controlelampje : bv. controle ingeschakelde verlichting, geen storing.
 • GEEL / ORANJE controlelampje : Actieve storing geconstateerd, maar u kunt nog even doorrijden (bv. naar ons bedrijf)
 • ROOD controlelampje : Direct stoppen en motor uit schakelen, kans op ernstige (motor)schade. (bv. ons bellen hoe te handelen)

Een auto heeft meerdere geïntegreerde sensoren die bijhouden of bepaalde functies in een auto goed werken. Wanneer een onderdeel van een auto niet naar behoren functioneert dan geven deze sensoren een foutcode door aan de boardcomputer die (meestal) het motorstoringslampje laat branden. Zo weet u dat er iets niet klopt.

Het is niet zo dat u enkel bij een merk dealer uw auto uit kunt laten lezen!

Wij kunnen bij vrijwel alle merken en type auto’s de ECU uitlezen wij hebben daarvoor verschillende diagnose aansluitingen.

Kom nu langs voor het uitlezen en resetten van o.a. :

 • Motormanagement
 • Airbag
 • ABS (remsysteem) & Tractioncontrol
 • Versnellingsbak / Transmissie
 • Centrale deurvergrendeling
 • Climate control / Airco
 • Cruise control
 • Board computer / Instrumentenpaneel
 • Etc.

Bij ons kunt u voor slechts € 34,95 uw voertuig eobd laten uitlezen. Hier is het wissen van de eventuele foutcodes bij inbegrepen excl. reparaties!

Een afspraak maken is niet nodig, de koffie of thee altijd gereed!

laat wel even weten dat u langskomt